Vloerverwarming inslijpen / infrezen

Het stofvrij inslijpen of infrezen van vloerverwarming in een bestaande vloer doen wij al meer dan 27 jaar. Hiervoor gebruiken we de JK Floorgrinder (onze frees- slijpmachine).  Hiermee zorgen wij voor een strak sleuvenpatroon in de bestaande vloer. Waarna wij de vloerverwarmingsbuizen voor de vloerverwarming in deze sleuven monteren. Dit kan in 99 % voor alle vloeroppervlakken worden toegepast zoals bijvoorbeeld ook bij beton of in een bestaande vloer met tegels. Met andere woorden, is hierdoor het meestal niet nodig om de bestaande dekvloer te verwijderen of te verhogen.

Inslijpen zonder opbouwhoogte

Wij slijpen de vloerverwarming bovenal stofvrij in de bestaande vloer met onze slijpmachine. Het gevolg hiervan; geen opbouwhoogte. De vloerverwarmingsbuizen monteren wij direct in de gemaakte sleuven. Hierdoor is de ruimtetemperatuur sneller te regelen. Daarna kunt u optimaal gebruik gaan maken van de warmte via uw vloer. Deze manier van vloerverwarming maken in de al aanwezige (dek)vloer is ideaal voor bijvoorbeeld bestaande woningen.

Onderzoek en testen

De vloerverwarming die wij installeren in meerdere landen hebben we laten onderzoeken en vastleggen. Dit is gebeurd door geaccrediteerd Europese laboratoria. Kortom een zekere basis met als gevolg dat wij de enige Europese fabrikant met DIN CERTO-certificering voor ingeslepen/gefreesde vloerverwarming hebben.

JK ingeslepen vloerverwarming

Wanneer wij de vloerverwarming inslijpen of infrezen liggen de verwarmingsbuizen hoog aan het oppervlak in de dekvloer, zo kan u optimaal genieten van uw warme vloer. Bij binden of tackeren komt de dekvloer over de vloerverwarmingsbuizen. De vloerverwarmingsbuizen liggen dan dieper in de vloer, waardoor de opwarmperiode van de vloer trager is. Met behulp van onze machine frezen of slijpen wij de vloerverwarming in de vloer. Zo zijn wij in staat op veruit de meeste dekvloeren onze frees – of inslijpmethode toe te passen. Het is dan niet nodig om de bestaande dekvloer te verwijderen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het infrezen van vloerverwarming?

Met onze kennis en ervaring kunnen wij u voorzien van advies op maat. U kunt een afspraak maken in ons Experience Center in Ede. Hier staan wij u in alle rust te woord en adviseren wij u over de mogelijkheden van onze systemen, toegepast op uw specifieke situatie. In ons Experience Center vindt u alles wat met vloerverwarming te maken heeft, alle vragen omtrent vloerverwarming in combinatie met vloerafwerkingen kunnen wij hier beantwoorden en laten ervaren.

Veelgestelde vragen

Om een goede prijsopgave te kunnen maken verwijzen wij u graag naar onze vloerverwarmingsconfigurator.

Op deze pagina staat alle informatie over vloerverwarming inslijpen in een betonnen ondergrond.

Het stofvrij inslijpen van de vloerverwarming in de harde ondergronden doen wij met behulp van multiresistente industrie-diamantschijven. Het infrezen van de vloerverwarming in bijvoorbeeld droogbouw vloeren zoals fermacell of Knauf vloerelementen doen we met daarvoor speciaal ontwikkelde frezen. Hierdoor kunnen we in iedere ondergrond een strak sleuvenpatroon garanderen.

Offerte aanvragen