Vloerverwarming in een bestaande tegelvloer

Naast het stofvrij inslijpen van zandcement- en anhydriet dekvloeren bestaat er bij JK vloerverwarming ook de mogelijkheid om vloerverwarming in te slijpen in vloeren met een bestaande afwerking zoals plavuizen of tegels. De voordelen voor het inslijpen van vloerverwarming in tegels/plavuizen:

  • Geen breek en sloopwerkzaamheden
  • Leidingen in de dekvloer blijven intact
  • De dekvloer hoeft niet opnieuw aangebracht te worden
  • Tijd en kosten besparende methode

Tegels inslijpen

Wanneer wij inslijpen in een bestaande tegelvloer heeft u geen overlast, stof en afval die u zou hebben als de tegels eruit worden gehaald.

Het inslijpen van de bestaande tegels doen wij na het goedkeuren van een proeffrees die we vooraf maken op afspraak. Wij maken voor het slijpen in de tegels gebruik van watergekoelde freesmachines en voor de stroomvoorziening van een aggregaat. Ondanks het maken van de proeffrees en de beoordeling van de vloer kunnen wij nooit 100% garantie geven dat het over de gehele vloer het gewenste resultaat heeft.

Als delen van de tegelvloer toch niet optimaal vastzitten en loskomen tijdens onze werkzaamheden, is het aan het vloerapplicatiebedrijf (aannemer) om de vloer te repareren/aan te helen.

Voorwaarden voor het inslijpen van de vloerverwarming in bestaande plavuizen of tegelvloer zijn:

1 – De bestaande tegelvloer ligt overal vast aan de ondervloer, tijdens de (plaatselijke) proefslijp doen wij ons uiterste best om dit zo goed mogelijk vast te stellen. Wij kunnen dit niet 100% garanderen.
2 – Tegels moeten in te slijpen zijn. 95% van de tegels zijn voor ons in te slijpen.
3 – Voor de proefslijp en het uiteindelijke inslijpen van de vloerverwarming is een meerprijs van toepassing.
4 – Voor het overige zijn onze gebruikelijke JK installatievoorwaarden van toepassing.

Uitstekende methode

Wanneer wij de vloerverwarming inslijpen in de bestaande tegelvloer hoeft u zich geen zorgen te maken over de risico’s die het met zich meebrengt. Inslijpen heeft een laag risico op schade, geen enorme berg afval, geen ongemak en u heeft geen kosten van slopen, verwijderen of opnieuw aanbrengen. Bij de ‘sloop’ van de dekvloer kan het zijn dat de leidingen beschadigd raken. In alle gevallen is het verwijderen van tegels en plavuizen met of zonder dekvloer een ingrijpende methode.

Plavuizen of tegels verwijderen

Wanneer blijkt dat de bestaande tegelvloer niet vastligt, moeten de tegels worden verwijderd. De plavuizen of tegels kunnen zó vast zitten aan de ondervloer dat deze bij het weghalen de ondervloer (dekvloer) beschadigen of zelfs gedeeltelijk ‘meetrekken’.  Na reparatie en/of egalisatie van de dekvloer (uit te voeren door derden), slijpen wij alsnog de vloerverwarming in. De dekvloer moet conform onze installatievoorwaarden vlak worden opgeleverd.

Onderstaande foto’s  van zowel een verwijderde tegelvloer die geëgaliseerd moet worden als een geëgaliseerde dekvloer waarin wij kwalitatief goed kunnen inslijpen (de dekvloer dient hierbij uiteraard wel geschikt te zijn voor het inslijpen).

Veelgestelde vragen

De tegelvloer dient geheel vast aan de ondervloer te liggen. Tegels zijn van hoge kwaliteit, zodat deze bij het inslijpen niet breken. Als blijkt dat inslijpen niet mogelijk is, zal verwijdering van de vloer en daarna egalisatie plaatsvinden.

Bij het inslijpen in een bestaande tegelvloer zal er een geringe verhoging plaatsvinden in de vloer, de nieuwe vloerverwarming wordt dan op/over de bestaande tegelvloer geplaatst.

Het inslijpen van tegelvloeren brengt extra kosten met zich mee, omdat er gewerkt moet worden met een watergevoerd machine die gevoed wordt door een aggregaat. Daarnaast dient het water/slijpsel (afval) afgevoerd te worden.

Voor een dergelijke proeffrees/opname op locatie bij u wordt een bedrag in rekening gebracht van 135,– [euro] inclusief Btw. Diverse sleuven (inclusief bochten) van enkele meters slijpen wij hierbij in, waarbij tegels onherstelbaar beschadigd zullen worden. Voor een proeffrees op locatie kunt u een afspraak maken met onze planning.

Bij een tegelvloer maken wij altijd een proeffrees, om er zeker van te zijn dat de tegels niet breken of loskomen van de ondervloer. Hierbij slijpen we diverse sleuven van enkele meters lang in (inclusief bochten), waarbij tegels onherstelbaar beschadigd raken. Na de proeffrees kunnen wij onze verwachting uitspreken, maar helaas geen 100% garanties geven of de tegelvloer juist blijft zitten tijdens onze slijpwerkzaamheden.

Ik wil ook vloerverwarming in mijn tegelvloer
Offerte aanvragen