Vloerverwarming in combinatie met tegels

Tegels in ieder formaat, zijn goed te combineren met onze ingeslepen vloerverwarming. Stenen of keramische tegels hebben net als natuursteen een lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid. Hier kan de warmte goed opgenomen worden en vervolgens zonder veel weerstand worden doorgegeven aan de  ruimte boven de ingeslepen vloerverwarming.

Combinatie Duurzame Energie

Met de ingeslepen vloerverwarming van JK is het mogelijk om met een relatief lage temperatuur van het verwarmingswater een woning/ruimte comfortabel te verwarmen. Dit gebeurd energie-efficiënt in combinatie met bijvoorbeeld een warmtepomp.

Dichtzetten en egaliseren

Afhankelijk van de conditie van de dekvloer waarin de vloerverwarmingsbuizen zijn ingeslepen en de te plaatsen vloerafwerking moeten de sleuven worden dichtgezet. Voor alle dekvloeren geldt dat ze vlak, vormvast en droog moeten zijn. Indien de dekvloer waar de ingeslepen vloerverwarming is gemonteerd vlak is kan de Tegelvloer hierop direct worden verlijmd.

Tevens is het voor de vloerafwerking is het niet noodzakelijk om de sleuven dicht te zetten en te egaliseren. Raadpleeg uw vloerleverancier voor de juiste afwerking en advies hierin.

Veelgestelde vragen

Plavuizen zijn keramische producten op basis van klei, die gebakken zijn. Ze bestaan zowel geglazuurd als ongeglazuurd.

Om een goede warmteafgifte van de vloerverwarming mogelijk te maken, mag de warmteweerstand van de vloerbedekking/vloerafwerking niet te hoog zijn. Daarnaast moet de vloerafwerking de aangevoerde warmte vanuit de ingeslepen vloerverwarming goed warmte kunnen afgeven. De mate waarin dit gebeurt verschilt per vloerafwerking/materiaalsoort en wordt bepaald door de warmteweerstand (Rc-waarde) van deze vloerafwerking en wordt weergegeven in [m²K/W].

Hoe lager de RC-waarde hoe beter de warmte wordt afgegeven deze waarden liggen voor de diverse vloerafwerkingen tussen de 0,01 en 0,15 [m²K/W].

Tegels hebben een warmteweerstand van ca. 0.01 tot 0.05 [m²K/W].

De dikte van keramische vloerafwerking of tegels heeft vrijwel geen invloed op de warmte die de vloerverwarming afgeeft. Echter zal het wel bij toepassing van dikkere vloeren iets langer duren voor de warmte voelbaar is. Hierdoor is het goed toepasbaar voor onze ingeslepen vloerverwarming. Raadpleeg voor de diverse soorten tegels en warmteweerstand in combinatie met de ingeslepen vloerverwarming ook uw leverancier van de tegelvloer, hij kan u de details vertellen van zijn product.

Ik wil ook vloerverwarming onder mijn tegels
Offerte aanvragen