Vloerverwarming in combinatie met hout

Houten vloeren zijn ook prima te combineren met de ingeslepen vloerverwarming van JK. De meeste ‘harde’ houtenvloersoorten zijn hiervoor geschikt. Hout blijft wel een natuurproduct dat gevoelig is voor schommelingen in de luchtvochtigheid en temperatuur. Raadpleeg voor geschikte houtsoorten uw leverancier van de vloer.

Optimale warmtegeleiding

Om een goede warmteafgifte van de vloerverwarming mogelijk te maken, mag de warmteweerstand van de vloerbedekking/vloerafwerking niet te hoog zijn. De vloerafwerking moet de aangevoerde warmte vanuit het ingeslepen vloerverwarmingssyteem goed
kunnen afgeven aan de ruimte erboven. De mate waarin dit gebeurt verschilt per vloerafwerking/materiaalsoort en wordt bepaald door de warmteweerstand (Rc-waarde) van deze vloerafwerking en wordt weergegeven in [m²K/W].

Hoe lager de RC-waarde hoe beter de warmte wordt afgegeven deze waarden liggen voor de diverse vloerafwerkingen tussen de 0,01 en 0,15 [m²K/W].

De diverse houtsoorten die geschikt zijn hebben een warmteweerstand die ligt tussen de 0,1  en 0.15 [m²K/W].

Hierdoor is het goed toepasbaar voor onze ingeslepen vloerverwarming. Raadpleeg voor de warmteweerstand en een geschikte houtsoort voor de ingeslepen vloerverwarming ook de leverancier van uw houtenvloer, hij kan u de details vertellen van zijn product.

Combinatie Duurzame Energie

Met de ingeslepen vloerverwarming van JK is het mogelijk om met een relatief lage temperatuur van het verwarmingswater een woning/ruimte comfortabel te verwarmen. Dit gebeurd energie-efficiënt in combinatie met bijvoorbeeld een warmtepomp.

Dichtzetten en egaliseren

Afhankelijk van de conditie van de dekvloer waarin de vloerverwarmingsbuizen zijn ingeslepen en de te plaatsen vloerafwerking kunnen de sleuven moeten worden dichtgezet. Voor alle dekvloeren geldt dat ze vlak, vormvast en droog moeten zijn. Indien de dekvloer waar de ingeslepen vloerverwarming is gemonteerd vlak is kan de Houtenvloer hierop direct worden verlijmd.

Voor het plaatsen van een houten vloer dient het dichtgezet te worden en adviseren wij minimaal 5 [mm] te laten egaliseren (door derden uit te voeren).
Het egaliseren wordt o.a. gedaan om te voorkomen dat de buizen zichtbaar worden in de vloer. Raadpleeg hiervoor ook de leverancier van uw houtenvloer.

Veelgestelde vragen

Houten vloeren en parketvloeren lijken veel op elkaar. Er zijn echter een paar grote verschillen. Het belangrijkste verschil is dat parket niet altijd volledig uit hout bestaat (fineerparket), terwijl een houten vloer een 100 [%] natuurlijk houtproduct is. Daarnaast bestaat een parketvloer uit 3 lagen verlijmd hout, terwijl een houten vloer meestal een massief houten vloer is.

Een houten vloer is ook beter bestand tegen beschadigingen en is het onderhoudsvriendelijker dan parket.

Hout als vloer geeft een natuurlijke en warme uitstraling, waarbij elke vloer er anders uitziet, omdat elke houten vloer een unieke structuur heeft.  

Ik wil ook vloerverwarming onder mijn houten vloer
Offerte aanvragen