Vloerverwarming in combinatie met marmoleum

Marmoleum is uitermate geschikt voor de ingeslepen vloerverwarming van JK. De meeste marmoleum vloeren zijn relatief dun (ongeveer 2,5 [mm]) en laten voldoende warmte door. Veel marmoleum vloeren hebben een relatieve lage warmteweerstand.

Dichtzetten en egaliseren

Afhankelijk van de conditie van de dekvloer waarin de vloerverwarmingsbuizen zijn ingeslepen en de te plaatsen vloerafwerking kunnen de sleuven moeten worden dichtgezet. Voor alle dekvloeren geldt dat ze vlak, vormvast en droog moeten zijn. Voor het plaatsen van een Marmoleum vloer dienen de sleuven dichtgezet te worden en adviseren wij minimaal 5 [mm] te laten egaliseren (door derden uit te voeren).

Het dichtzetten en egaliseren is noodzakelijk om doortekenen van de vloerverwarmingsbuizen en kleine oneffenheden (ook na het dichtzetten zal de vloer niet volledig vlak zijn) te voorkomen bij de zachte vloerafwerkingen zoals Marmoleum.

Voor het aanbrengen van dichtzetmassa dient de vloer en de sleuven te worden ontdaan van stof, door deze goed te stofzuigen. Bij het dichtzetten, moeten de sleuven waarin de vloerverwarmingsbuizen zijn gemonteerd goed worden gevuld met de dichtzetmassa i.v.m. de warmteafgifte van de vloer. Raadpleeg hiervoor ook uw leverancier van de Marmoleum vloer.

Combinatie duurzame energie

Met onze ingeslepen vloerverwarming is het mogelijk om met een relatief lage temperatuur van het verwarmingswater een woning/ruimte comfortabel te verwarmen. Dit gebeurd energie-efficiënt in combinatie met bijvoorbeeld een warmtepomp.

Veelgestelde vragen

Een marmoleum vloer is een slijtvaste vloerbedekking gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals kalksteen, hars, jute, lijnolie en andere ecologische producten. Marmoleum is biologisch afbreekbaar, waardoor het erg goed is voor het milieu.

Marmoleum heeft een optimale warmtegeleiding. Daarom is het geschikt om vloerverwarming in combinatie met marmoleum te gebruiken. Om een goede warmteafgifte van de vloerverwarming mogelijk te maken, mag de warmteweerstand van de vloerbedekking/vloerafwerking niet te hoog zijn. Het is van belang dat de vloerafwerking de aangevoerde warmte vanuit het ingeslepen vloerverwarmingssysteem goed kan afgeven aan de ruimte erboven.

Per vloerafwerking/materiaalsoort is dit verschillend en wordt bepaald door de warmteweerstand (Rc-waarde) van de vloerafwerking en wordt weergegeven in [m²K/W]. Hoe lager de Rc-waarde is, hoe beter. Marmoleum heeft een warmteweerstand van ca 0.02 tot ten met 0.15 [m²K/W]. Dit is afhankelijk van de toegepast dikte van de Marmoleum vloerafwerking. Dit maakt marmoleum zeer geschikt om vloerverwarming in te slijpen. Wij raden aan voor de warmteweerstand in combinatie met de ingeslepen vloerverwarming uw leverancier van de vloer te raadplegen, hij kan u de details vertellen over zijn product.

Ik wil ook vloerverwarming onder mijn marmoleum vloer
Offerte aanvragen