Soorten vloerverwarming

Vloerverwarming kan op verschillende manieren worden aangelegd. Naast ons specialisme, het inslijpen, biedt JK ook andere technieken aan. Hiermee kunnen we elke vloer voorzien van van een comfortabele warmte. Onderstaand vindt u deze verschillende vormen.

Waarom vloerverwarming?

Het verhoogt het wooncomfort

Dankzij gelijkmatige en constante warmteverdeling

Energiezuinige oplossing

Door een constante lage temperatuur verwarming (LTV)

Geeft complete vrijheid van inrichting

Meer ruimte door het ontbreken van bv radiatoren

Hygiënisch

Minder stofcirculatie, betere handhaving van de luchtvochtigheid

Vakmanschap & kwaliteit

Wij staan voor kwaliteit, die o.a. is vastgelegd door Europese geaccrediteerde laboratoria. Als enige Europese producent bezitten wij het DIN CERTO certificaat voor het inslijpen van verschillende soorten vloerverwarming.

Hoe gaan wij te werk?

De stappen die wij met u doorlopen

Allereerst bekijken we of uw vloer geschikt is. Bij een zandcement/anhydriet of een betonnen dekvloer kan er gewoon worden ingeslepen. Dit kan alleen als de eventueel aanwezige leidingen laag genoeg liggen. Zo niet, dan dient er eerst een laag overheen gestort te worden.  Zo zijn we er zeker van dat er tijdens het inslijpen geen leidingen worden geraakt.

Bij een tegelvloer wordt eerst een proeffrees gemaakt om te kijken of de tegels geschikt zijn om in te kunnen inslijpen.

Bij renovatieprojecten dienen er eerst fermacell Vloerelementen geplaatst te worden volgens het JK fermafloor systeem. Meer informatie vindt u op de website www.jkfermafloor.nl.

In dit stappenplan leggen wij uit hoe wij de vloerverwarming aanbrengen middels inslijpen. Behalve inslijpen kunnen wij echter ook vloerverwarming aanbrengen middels binden of tackeren.

Wij slijpen in met ons gepatenteerde inslijpmachine, de JK floorgrinder. Met behulp van zijn multiresistent industriediamant slijpen wij stofvrij een strak sleuvenpatroon waarin de vloerverwarmingsbuizen komen te liggen.

Nadat we het sleuvenpatroon van ca. 15 mm. diep en breed hebben ingeslepen, worden hierin de ø 14 x 2 [mm] JK flextube Inverse Soft vloerverwarmingsbuizen geplaatst. Deze lopen we meteen in om ervoor te zorgen dat ze goed in de sleuven liggen. Iedere groep van buizen leidt naar een groep op de verdeler. Eén groep bestaat uit maximaal ca. 100 m. vloerverwarmingsslang.

Wanneer de buizen zijn gelegd zetten we deze dicht met de JK dichtzetmassa. Deze zorgt ervoor dat de buizen niet gaan drijven wanneer er bijvoorbeeld een gietvloer overheen komt.

Na het dichtzetten van de buizen kan de vloerafwerking geplaatst worden. Dit wordt gedaan door één van de dealers waarmee wij samenwerken en kan elke vloerafwerking zijn waar u naar op zoek bent.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Offerte aanvragen