Vloerverwarming in combinatie met uw grindvloer

Grindvloeren zijn uitermate geschikt voor de ingeslepen vloerverwarming van JK. Vooral als deze gesealed zijn, omdat de epoxy- en seal massa de warmte goed geleidt. Bij ingeslepen vloerverwarming adviseren wij om de sleuven dicht te zetten en minimaal 5 [mm] te egaliseren. Raadpleeg hiervoor ook de leverancier van uw grindvloer.

Optimale warmtegeleiding

Om een goede warmteafgifte van de vloerverwarming mogelijk te maken, mag de warmteweerstand van de vloerbedekking/vloerafwerking niet te hoog zijn. De vloerafwerking moet de aangevoerde warmte vanuit het ingeslepen vloerverwarmingssyteem goed
kunnen afgeven aan de ruimte erboven. De mate waarin dit gebeurt verschilt per vloerafwerking/materiaalsoort. Dit is bepaald door de warmteweerstand (Rc-waarde) van de vloerafwerking in [m²K/W].

Hoe lager de RC-waarde hoe beter de warmte wordt afgegeven. De waarden voor diverse vloerafwerkingen liggen tussen de 0,01 en 0,15 [m²K/W].

Een grindvloer heeft een warmteweerstand van ca. 0.08 [m²K/W]. (Hierdoor is het goed toe te passen in combinatie met onze ingeslepen vloerverwarming).

Combinatie Duurzame Energie

Met onze de ingeslepen vloerverwarming is het mogelijk om met een relatief lage temperatuur van het verwarmingswater een woning/ruimte comfortabel te verwarmen. Dit gebeurd energie-efficiënt in combinatie met bijvoorbeeld een warmtepomp.

Dichtzetten en egaliseren

Afhankelijk van de conditie van de dekvloer waarin de vloerverwarmingsbuizen zijn ingeslepen en de te plaatsen vloerafwerking kunnen de sleuven moeten worden dichtgezet. Voor alle dekvloeren geldt dat ze vlak, vormvast en droog moeten zijn. Indien de dekvloer waar de ingeslepen vloerverwarming is gemonteerd vlak is kan de Grindvloer hierop direct worden verlijmd.

Voor het plaatsen van een grindvloer dient het dichtgezet te worden en adviseren wij minimaal 5 [mm] te laten egaliseren (door derden uit te voeren).
Het egaliseren wordt o.a. gedaan om te voorkomen dat de buizen zichtbaar worden in de vloer.

Veelgestelde vragen

Een grindvloer is een harde vloer met een natuurlijke uitstraling, vanwege het gebruik van grind. Deze vloeren komen meestal voor bij zwembaden, tuincentra, woonwinkels etc. Ze zijn echter ook zeer geschikt voor in een woning.

Voor een extra design coating kan een grindvloer ook nog gecombineerd worden met een gietvloer.

Ik wil ook vloerverwarming onder mijn grindvloer
Offerte aanvragen