Vloerverwarming in combinatie met natuursteen

Natuursteen is uitermate geschikt voor de ingeslepen vloerverwarming van JK, vanwege de goede warmtegeleiding van natuursteen. Raadpleeg voor de juiste verwerking ook de uw leverancier van de natuursteenvloer.

Dichtzetten en egaliseren

Afhankelijk van de conditie van de dekvloer waarin de vloerverwarmingsbuizen zijn ingeslepen en de te plaatsen vloerafwerking kunnen de sleuven moeten worden dichtgezet. Voor alle dekvloeren geldt dat ze vlak, vormvast en droog moeten zijn. Indien de dekvloer waar de ingeslepen vloerverwarming is gemonteerd vlak is kan de Natuurstenen vloer hierop direct worden verlijmd.

Voor de vloerafwerking is het niet noodzakelijk om de sleuven dicht te zetten en te egaliseren. Raadpleeg uw vloerleverancier voor de juiste afwerking en advies hierin.

Combinatie Duurzame Energie

Met de ingeslepen vloerverwarming van JK is het mogelijk om met een relatief lage temperatuur van het verwarmingswater een woning/ruimte comfortabel te verwarmen. Dit gebeurd energie-efficiënt in combinatie met bijvoorbeeld een warmtepomp.

Veelgestelde vragen

De naam natuursteen dient als een soort verzamelnaam voor een aantal uit de natuur komende steensoorten die tot vloerafwerking worden verwerkt. Onder natuursteen vallen diverse soorten zoals graniet, leisteen, marmer, lavasteen etc.

Natuursteen heeft een optimale warmtegeleiding. Om een goede warmteafgifte van de vloerverwarming mogelijk te maken, mag de warmteweerstand van de vloerbedekking/vloerafwerking niet te hoog zijn. Het is van belang dat de vloerafwerking de aangevoerde warmte vanuit het ingeslepen vloerverwarmingssysteem goed kan afgeven aan de ruimte erboven.

Per vloerafwerking/materiaalsoort is dit verschillend en wordt bepaald door de warmteweerstand (Rc-waarde) van de vloerafwerking en wordt weergegeven in [m²K/W]. Hoe lager de Rc-waarde is, hoe beter. Natuursteen heeft een warmteweerstand van ca 0.01 tot en met  0.10 [m²K/W]. Dit is afhankelijk van de toegepast dikte van de Natuursteen vloerafwerking. Vloerverwarming in een natuursteenvloer is daarom zeer geschikt. Wij raden aan voor de warmteweerstand in combinatie met de ingeslepen vloerverwarming uw leverancier van de vloer te raadplegen, hij kan u de details vertellen over zijn product.

Ik wil ook vloerverwarming onder mijn natuursteen vloer
Offerte aanvragen