Infrezen in droogbouw vloeren

Vloerverwarming in een droogbouwsysteem is geschikt voor een bestaande woning, renovatie of een nieuwbouw woning met een houten skelet en houten vloeren. Droge afbouw houdt in dat er geen natte producten zoals beton, zandcement of anhydriet gebruikt zijn. Bij droogbouw is er vaak sprake van minder gewicht. Voor renovatie- en transformatie projecten is dit een groot voordeel t.o.v. natte systemen.

De vloerverwarming plaatsen wij niet in een cementvloer, maar in een isolatieplaat. De belasting is hierdoor veel lager. Vloerbedekking is makkelijk op de plaat te plaatsen. Maar het grootste voordeel is dat u woning veel sneller verwarmd. Met het frezen van vloerelementen op locatie zorgen wij voor vloerverwarming in een droogbouw-systeem.

JK fermafloor

Het inslijpen in gipsvezel vloerelementen is dé methode voor renovatie- en transformatieprojecten volgens het JK fermafloor systeem. Dit systeem is een samenwerking tussen JK vloerverwarming, Fermacell en Techniek Nederland (voorheen Uzin Utz Nederland). Fermacell is producent van de gipsvezel vloerelementen en produceren zij lijmen voor dit systeem.

JK vloerverwarming heeft samen met Fermacell het systeem met de gipsvezelvloerelementen getest via een geaccrediteerd laboratorium.

Droogbouw vloerverwarming

Bij droogbouw (vloerelementen) komt de vloerverwarming bovenop de vloerconstructie. Voor elke soort ondervloer is er een droogbouwsysteem beschikbaar, waardoor deze methode toegepast kan worden in alle nieuwe en bestaande woningtypen en gebouwen. Zo installeren wij het JK fermafloor systeem veel in monumentale grachtenpanden o.a. in het centrum van Amsterdam, maar ook in veel jarendertigwoningen met een houten constructievloer.

Geringe opbouwhoogte:

verwarming al vanaf 25 [mm]

Brandwerendheid:

vloeren voldoen aan de huidige bouwbesluiteisen voor zowel geluidsisolatie als brandweerstand. De JK fermafloor biedt oplossingen voor 30 en 60 minuten brandwerendheid.

Stabiele ondervloer:

geschikt voor alle soorten afwerking, ook voor o.a. gietvloeren.

Geluidsisolatie:

uitgebreid onderzoek toont aan dat de leidingen geen invloed hebben op de geluidsprestatie. Voor hogere geluidseisen heeft fermacell het honingraatsysteem waarbij ook laagfrequent-geluiden gereduceerd kunnen worden.

Fermacell vloerelementen

Vloerverwarming in Fermacell® Vloerelementen frezen. 

De Fermacell® Vloerelementen (een van onderstaande) zijn gelegd conform de brochure (richtlijnen)

‘Fermacell® Vloerelementen – Handleiding voor verwerking’:

2 E 22 (= 2 x 12,5 [mm] fermacell® Gipsvezelplaat (fc GV))
2 E 26 (= 2 x 12,5 [mm] fc GV + 9 [mm] vilt)
2 E 33 (= 2 x 12,5 [mm] fc GV + 10 [mm] houtvezel)
2 E 34 (= 2 x 12,5 [mm] fc GV + 20 [mm] houtvezel)

Andere fermacell® Vloerelementen zijn niet geschikt (getest en vrijgegeven) voor het infrezen van leidingsleuven!

Alternatieve bevestiging
Verwijder alle fermacellSnelbouwschroeven vóór aanvang van de freeswerkzaamheden. Als alternatief kunnen aluminium bradnagels gebruikt worden. Aluminium is een zachter materiaal waar direct doorheen gefreesd kan worden. Hart-op-hart maat: ≤ 120 [mm]. Geschikte bradnagels zijn BEA SK 425 alu van het merk Contimeta of DA13EMB van Senco.

Freesbewerking
In bovenstaande fermacell® Vloerelementen mogen leidingsleuven gefreesd worden met een maximale diepte van ca. 15 [mm]. Hierin kunnen vloerverwarmingsleidingen tot Ø 14x 2  [mm] worden aangebracht.

Brandwerendheid
Fermacell® Vloerelementen beschermen de constructieve vloer van bovenaf tegen brand.
Optie A – 30 minuten (uitgevoerd met dichtzetmassa)
Optie B – 60 minuten (uitgevoerd met een 10 [mm] topplaat)

Voor meer informatie bezoek ook onze website www.jkfermafloor.nl

Afwerking droogbouw vloersysteem

Na het plaatsen van de vloerverwarming Optie A of B, kan verder gegaan worden met de volgende stap, de afwerking. Hierbij is alles mogelijk: van visgraat parket tot tegels, van PVC tot gietvloer en van vinyl tot natuursteen.

Mits de voorschriften van desbetreffende leverancier worden gevolgd, kunt u dus alle kanten op! Vloerverwarming in fermacell® droge dekvloeren vormt de ideale ondergrond voor alle soorten vloerafwerking.

Meer over JK fermafloor
Offerte aanvragen