Vloerverwarming en EPS/XPS vloerisolatie

EPS/XPS platen zijn materialen welke te gebruiken zijn als vloerisolatie. Beide producten hebben specifieke eigenschappen en lenen zich uitstekend om vloerverwarming aan te leggen middels tackeren. EPS en XPS zijn veelgebruikte isolatiematerialen. EPS (piepschuim) bestaat voor 98% uit lucht en werkt daardoor uitstekend isolerend. XPS heeft een vochtwerend karakter en is drukvast. Onder “veelgestelde vragen” vindt u uitgebreidere informatie over de soorten EPS/XPS.

Informatie

EPS

Isolerende en akoestische eigenschappen

XPS

Vochtwerend karakter en drukvast

Tackeren

Vloerverwarming ‘tackeren’ is het vastzetten van de buis op een daarvoor geschikte tackerplaat. Als u kiest voor het tackeren van vloerverwarming, dan zetten wij de vloerverwarmingsbuizen vast op een geschikte tackerplaat. De vloerverwarmingsbuizen nieten wij vast met tackerclips op platen van EPS-t of XPS. Dit is materiaal met akoestische en isolerende eigenschappen.

Veelgestelde vragen

Er zijn een paar verschillen tussen EPS en XPS vloerisolatie. Het grootste verschil is dat EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. Dit betekent dat het is geproduceerd door middel van korrels die door stoom worden verhit en daardoor expanderen, uitzetten.

XPS staat voor geëxtrudeerde polystyreen. Dat betekent het tegenovergestelde expanderen: samenpersen. Daarnaast is XPS isolatie niet brandveilig, terwijl EPS platen dat wel zijn.

Beide materialen zijn te gebruiken als vloerisolatie voor de aan te leggen vloerverwarming. Het verwerken hiervan gebeurt middels tackeren.

Ik wil ook vloerverwarming op mijn EPS/XPS vloerisolatie
Offerte aanvragen