Sportaccommodatie op parkeerdak IKEA

Faja Lobi KDS – Utrecht

De sportvereniging Faja Lobi KDS heeft in 2012 een nieuwe sportaccommodatie bovenop het parkeerdak van IKEA Utrecht gekregen. De reden hiervoor is dat IKEA wilde uitbreiden, maar de enige uitbreidingsmogelijkheid richting de plek van de sportvereniging was. De Gemeente Utrecht was van mening dat het sportcomplex op de desbetreffende locatie moest blijven, waardoor IKEA creatief moest zijn. Zij hebben toen een aantal architecten en ingenieurs ingeschakeld om een constructie te bedenken waardoor IKEA kon uitbreiden en het sportcomplex toch kon blijven bestaan.

De uiteindelijke oplossing bleek het verplaatsen van de sportaccommodatie naar een nieuw te bouwen 3-laagse parkeergarage van IKEA. De accommodatie werd voorzien van vloerverwarming van JK en heeft aan de noordzijde een gevel die zal begroeien en aansluit op het plantsoen.

Dwars door het nieuwe gebouw loopt zelfs een openbare weg, waardoor het complex een zeer aansprekend, grootstedelijk karakter heeft.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van vloerverwarming?

Met onze expertise kunnen wij u voorzien van advies op maat. U kunt een afspraak maken in ons Experience Center in Ede. Hier staan wij u in alle rust te woord staan en adviseren over het beste vloerverwarmingssysteem voor uw specifieke situatie. In ons Experience Center vind u alles wat met vloerverwarming te maken heeft, alle vragen omtrent vloerverwarming kunnen wij hier beantwoorden.

Offerte aanvragen