Orion Wageningen University & Research

Orion – Wageningen Universiteit

In 2013 is er een gebouw gerealiseerd op de campus van Wageningen Universiteit genaamd Orion. Het Orion is het meest duurzame pand op de Campus, door vooral efficiënt duurzaam energiegebruik. Deze energie wordt grotendeels zelf opgewekt middels fotovoltaïsche zonnecellen bovenop het dak.

De energiebehoefte is minimaal, vanwege een uitgebalanceerd integraal technisch ontwerp en het gebruik van vloerverwarming. De bouw van Orion was noodzakelijk om de verwachte groei van de onderwijsvraag aan de Wageningen Universiteit in de toekomst op te kunnen vangen.

De indeling van Orion is gedaan met rationele grondslag: de drukst bezochte ruimten zijn zo dicht mogelijk bij de begane grond geplaatst (zoals de collegezalen, het restaurant en het grand café) en de ruimten met een zwaar installatieniveau zijn zo hoog mogelijk in het gebouw geplaatst (zoals de practicumzalen). De vorm en structuur van het gebouw komen daarbij voort uit de collegezalen, omdat deze zowel los als gekoppeld gebruikt kunnen worden (gekoppeld wordt het een auditorium waar bijna 800 mensen terecht kunnen).

De naam 'Orion' komt van de sterke jager uit de Griekse mythologie en een helder sterrenbeeld aan de winterhemel.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van vloerverwarming?

Met onze expertise kunnen wij u voorzien van advies op maat. U kunt een afspraak maken in ons Experience Center in Ede. Hier staan wij u in alle rust te woord staan en adviseren over het beste vloerverwarmingssysteem voor uw specifieke situatie. In ons Experience Center vind u alles wat met vloerverwarming te maken heeft, alle vragen omtrent vloerverwarming kunnen wij hier beantwoorden.

Offerte aanvragen