Monicahof Utrecht

Monicahof infrezen en inslijpen – Utrecht

Na de sloop van een Neogotische kerk, ontstond er in het Monicahof in Utrecht een binnenhof met speeltuin, grasveld en voetbaldoeltjes.

In deze groene oase was ruimte voor een klein appartementencomplex. Om dit gebouw zo goed mogelijk aan te passen in zijn groene omgeving, is er gekozen voor ronde vormen en houtskeletbouw.

Het resultaat is een woontorentje met acht appartementen van 50m².

Het complex is duidelijk aanwezig in het hof, maar het overheerst niet, doordat het de bestaande bouwlijn volgt.

Binnen in de appartementen zorgt een blok in het midden van de ruimte – met daarin keuken en badkamer – voor een efficiënte indeling.

In opdracht van studio ramin Visch heeft JK vloerverwarming alle appartementen voorzien van vloerverwarming inclusief onze eigen Lage temperatuur verdeler. We hebben hierbij ingefreesd in een fermacell droogbouwvloer.

In de ontvangsthal en het kantoor op de begane grond hebben wij gekozen voor het binden op krimpnetten.

In opdracht van studio ramin Visch heeft JK vloerverwarming alle appartementen voorzien van vloerverwarming.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van vloerverwarming?

Met onze expertise kunnen wij u voorzien van advies op maat. U kunt een afspraak maken in ons Experience Center in Ede. Hier staan wij u in alle rust te woord staan en adviseren over het beste vloerverwarmingssysteem voor uw specifieke situatie. In ons Experience Center vind u alles wat met vloerverwarming te maken heeft, alle vragen omtrent vloerverwarming kunnen wij hier beantwoorden.

Offerte aanvragen