header_nieuws

Toepassingen

Duurzaam bouwen en een duurzaam en comfortabel leefmilieu vragen vanzelfsprekend om meer toepassingen dan vloerverwarming alleen. U vindt bij ons dan ook alle toepassingen die u nodig zou kunnen hebben, voor nu en in de toekomst. Denk daarbij bijvoorbeeld aan wand- en plafondverwarming, aan stadsverwarming of opritverwarming.

Elektrische verwarming

Elektrische verwarming heeft een hoog rendement. Toch is het, als gevolg van de hoge elektrische energieprijzen in Nederland, niet voordelig genoeg om een woning uitsluitend met elektrische vloerverwarming te verwarmen. Deze vorm van verwarming kent echter wel twee duidelijke voordelen:

  • het systeem functioneert onafhankelijk van een verwarmingsinstallatie
  • de warmte wordt snel afgegeven aan het vloeroppervlak

Het systeem wordt traditioneel aangebracht door op een dekvloer zogenaamde verwarmingsmatten te plaatsen. Dit zijn kunststof matten waarop een elektrische verwarmingskabel is bevestigd.

Een ander veel toegepaste manier is het plakken van dubbelzijdige plakstroken op de dekvloer, waarop de losse elektrische verwarmingskabels worden bevestigd. Nadelen hiervan zijn:

  • er moet een egalisatielaag over de kabels worden aangebracht voordat deze kan worden afgewerkt
  • de kwetsbare kabels liggen tijdens het afwerken bloot, waardoor er kans is op beschadiging die achteraf niet te repareren is
  • de egalisatielaag geeft extra kosten en moet minimaal een dag drogen
  • door deze extra laag wordt de vloer minimaal 1 cm hoger, wat gevolgen kan hebben voor deuren en drempels


Laat u dus goed voorlichten voordat u uw keuze maakt.